Milí zákazníci, v termínu od 27.7.-10.8. bude z důvodů naší dovolené pauza. Zásilky objednané v tomto období budu rozesílat od 11.8. Děkuji za pochopení!

Bylinná směs Obnova základu na přípravu vývaru

Klasická receptura OBNOVA ZÁKLADU (15g) podle tradiční čínské medicíny pro přípravu vývaru pro posílení v období rekonvalescence. Více informací k využití a indikaci najdete v Online encyklopedii tradiční čínské medicíny.

Skladem (>5 ks)
Kód: 45
Značka: TCM Bohemia
46 Kč
Kategorie: Šestinedělí

Složení produktu (sáček 15 g)

4 g DA ZAO Jujuba čínská, plod, 2 g BAI MU ER Rosolovka řasotvará, plodnice houby, 2 g DANG GUI Děhel čínský, kořen, 2 g REN SHEN (SHENG SHAI) Ženšen pravý, kořen, 2 g HEI ZHI MA Sezam indický, semeno (alergen), 2 g QIAN SHI Euryale, semeno, 2 g GOU QI ZI Kustovnice čínská, plod.

Co na přípravu polévky budeme potřebovat?

Ti co cítí, že potřebují doplnit "sílu", tedy QI (pocit vyčerpáni, únava), použijí jako základ 1kg hovězího masa (nejlépe zadního). Ti co cítí, že potřebují doplnit "matérii", tedy YIN (např. po nadměrném pocení), použijí jako základ jedno celé kuře. Je samozřejmě možné maso kombinovat a použít 1/2 kuřete a 1/2kg masa hovězího.
Vegetariáni mohou použít obilné zrno a sojové boby v poměru 2:1, tzn. cca 150g : 75g.

Příprava:

2 větší mrkve, 1/4 celeru (menšího), 1/4 kapusty, 1 větší cibule, 4 plátky čerstvého zázvoru, 3 lžíce francouzského droždí – sušeného lahůdkového, sůl, sójovou omáčku Shoyu nebo Tamari, nové koření, kuličkový pepř, bobkový list, kmín a jeden sáček bylinné směsi Obnova základu, labužníci mohou na závěr přidat ječmenné miso a sezamovou omáčku Tahini.

Postup:

Očištěné a omyté maso – nebo přes noc namočenou sóju s obilovinou - vložíme do tlakového hrnce, přidáme vodu (místo vody můžeme použít i červené víno), sůl, cibuli, kuličkový pepř, nové koření, kmín, bobkový list, bylinnou směs Obnova základu a pod tlakem vaříme minimálně 2 hodiny. Po uvaření přes síto scedíme do připraveného kastrolu. Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a zázvor, francouzské sušené droždí, sójovou omáčku, podle potřeby dolijeme vroucí vodou a vaříme cca 20 minut. Na závěr do hrnce vložíme obrané a naporcované maso či obilovinu s boby. Na talíři můžeme dochutit 1/4 kávové lžičky ječmenného misa a 1 lžičkou sezamové omáčky Tahini.
Takto připravená polévka nám v lednici vydrží cca 4 dny. Doporučená konzumace je dvakrát denně jeden talíř po dobu 4 dnů
 

Zdroj: Online encyklopedie čínské medicíny. Pokud máte dotazy nebo pochyby k použití ve Vaší situaci (s ohledem na užívání léků atp.), konzultujte prosím s lékařem, event. terapeutem čínské medicíny.

Zpět do obchodu